LESSENROOSTER
Puppy 1 (3 maanden t/m 6 maanden)
Woensdag 19u00 – 19u30
Zaterdag 14u00 – 14u30
We starten met de socialisatie met andere honden en het versterken van de band hond en baasje. Als onze puppies moeten werken, worden ze daar ook graag voor beloond, dus komen er snoepjes, speeltjes en lieve woordjes aan te pas, als ze het goed doen. Ook wordt reeds de basis gehoorzaamheid zoals zitten, liggen, plaats, blijven, aangelijnd en rustig wandelen, speeltje/apport,… aangeleerd.
Puppy 2 (7 maanden t/m 10 maanden)
Woensdag 19u00 – 20u00
Zaterdag 14u00 – 15u00
We bouwen verder op de gehoorzaamheid uit Puppy 1 maar we starten met toestelgewenning, al stappend lage hordes nemen , bochten naar links en rechts, belonen uit de hand en met een speeltje, blijven en oproepen, handler focus,…
A-les (vanaf 10 maanden)
Woensdag 19u00 – 20u00
Zaterdag 14u00 – 15u00
Hier komen de honden meestal vanaf 11 maanden terecht. Er worden meerdere toestellen toegevoegd, waarop wordt getraind (o.a. bewegende oppervlakken, lage kattenloop, mini-schutting,…
Elke maand kan er een proef worden afgelegd, het overgangsbrevet. Indien blijkt dat je voldoende basis hebt om aan de slag te gaan bij de volwaardige agility-lessen, kan je de overstap maken naar de groep waar de intense agility-carriere van je hond kan beginnen.
In de A-les kan je elke maand een overgangsproef* afleggen.
Hierna ga je over naar de Agility groep, zie lessenroosten Agility.
Is agilty niets voor jou of je hond, geen probleem, we hebben speciaal voor jou ook een B-les gehoorzaamheid.
B-les (na de overgangsproef)
Woensdag 20u00 – 21u00
Zaterdag 15u00 – 16u00
Hier werken we met de hond en baas verder aan gehoorzaamheid. We blijven toestellen gebruiken en leren te werken met de hond die niet-aangelijnd is.
C-les (vanaf de A-les)
Maandag
19u00 beginners
19u45 gevorderden
20u30 wedstrijdspelers
“Gehoorzaamheid op een andere manier, uitdagend en recreatief.”
Gehoorzaamheid – Wedstrijdspelers
Woensdag 20u00 – 22u00
Zaterdag 15u00 – 17u00
De leden die wedstrijden meespelen worden klaargestoomd om het beste van zichzelf en hun hond te laten zien. Standen, aangelijnd wandelen, apporteren, plaats, voedselweigering,…

*Overgangsproef:
De lesgevers bepalen wanneer er een overgangsproef zal plaatsvinden en nodigen de combinatie van hond en begeleider uit om deel te nemen aan deze proef.
Onderdelen van de proef zijn:
Aangelijnd volgen - voorstelling, sociaal zijn - ter plaatse blijven 1 minuut - oproepen - terug naar de plaats - apporteren
- houdingen - algemene houding van de begeleider - algemene houding van de hond
Tijdens de proef mag er geen gebruik gemaakt worden van hondensnoepjes.
Maak jouw eigen website met JouwWeb